Dwars door Australie, vanuit het noorden, Darwin, tot in het zuiden, Adelaide, is bijna voltooid. We zitten op een dikke 100 km van Adelaide. Het landschap ondergaat een complete metamorfose. Woestijn maakt plaats voor uitgestrekte graanvelden. Weldra komen de eerste druivelaars in het vizier. Rondom Adelaide zijn een aantal wijngebieden. De beruchtste is "Barossa Valley" met de wereldproducent "Jacobs Creek". Maar eerst brengen we een bezoek aan "Clare Valley", gekend om zijn witte wijnen. In 1800 zijn de jezuïeten hier neergestreken en hebben "Sevenhill" gesticht. In de crypte zien we dat iedereen hier de gevleugelde leeftijd van 80 à 90 jaar haalt. Zou dat door hun Riesling of Chardonnay komen? Dan gaat het richting Barossa Valley met een bezoek aan Seppeltsfield, waar de shirazranken tussen de palmbomen staan. Jacobs Creek heeft een heel modern bezoekerscentrum met restaurant. Maar ons echt bekoren doen de australische wijnen niet. Frankrijk boven. De goedkoopste fles zou ons vakantiebudget al vlug doen slinken met 15 euro. Thank you for tasting ... Eén groot voordeel, een kurketrekker heb je hier niet nodig, allemaal schroefdoppen. De sommelier vindt het allemaal maar niks.